Изберете страница

4 категорични цветови тенденции за интериора за 2023 и как да ги използваме у дома

Започвайки с успокояващи неутрални цветове, контрастиращи времена на несигурност, преминавайки през по-топло жълто до наситено синьо, прегръщайки интензивно зелено и живо синьо, ние създадохме 4 свята, в които различни нюанси се смесват хармонично, изграждайки хроматични панорами, които разказват нови и завладяващи истории.

Чрез извършване на качествено проучване на интериори, фокусирано главно върху цветовете, публикувано през последната година, ние разработихме най-често срещаните цветови присъствия, както по отношение на нюансите, така и на различните комбинации. Цветът на една стая се състои от много елементи: мебели, аксесоари, текстил и светлина. Но важна част в създаването и определянето на идентичността на едно пространство със сигурност са стените.

 

Bucolic garden

 

 

 

Ботаническата градина е интимен, спокоен и донякъде винтидж свят. Цветовете на цветята, теракотените саксии и фонтаните на тези прохладни и спокойни оазиси са преведени в палитра от земни тонове, където керемидено жълтото доминира като акцент между салвиево зелено и различни нюанси на небесносиньо.

 

 

 

Силно осезаеми повърхности, аромат на дърво и благородни материали са ключовите характеристики на тези интериори: стаи с кадифе и боазери, които са добре съчетани със плътните цветове на тази палитра: кафяво и бордо, наситено лилаво и топли, гостоприемни неутрални, с контраст на две зелени, едното преобладаващо студено, а другото топло, но способни да участват в съвместен диалог.

Autenthic_confidence
Fresh_purity

 

 

 

Чистотата и минимализмът на повърхностите стават доминиращи стилистични характеристики в този свят. Идеална за градски и градски интериор, тази палитра предлага цветова гама, в която доминират сините тонове: от по-ненаситените, почти черни тонове до живото светлосиньо, което вместо това напомня за въздуха и неговата ободряваща свежест.

 

 

 

Външните гледки и грандиозните, много правилни архитектурни елементи си взаимодействат в унисон в този свят, създавайки пространства, доминирани от светлина, която се движи динамично върху големи, непрекъснати повърхности. Цветовете стават леки, като същевременно запазват много силен текстурен характер: ванилия и бледо розово се редуват със земни червени и пламнали портокали, хармонично свързани от хладни, спокойни синьо-зелени.

Quite_beauty