Изберете страница

Често задавани въпроси

Изборът на боя е изключително индивидуален. Трябва да се съобразите основно с личните си изисквания. Има няколко основни критерии: бюджет, качества на боята (миеща, дишаща…), краен ефект (гладкост и блясък) и качество на интериорния въздух. Ако имате малки деца, добре е да потърсите екологично чиста или хипоалергенна боя ниско съдържание на ЛОС, без формадехиди и с миещи свойства.

Category: Боя

Често ни задават въпроса какво означава дишаща боя и с какво е по-добра от останалите? Дишащата боя всъшност има свойството да пропуска парите. При избора на боя, била тя интериорна или външна е необходимо да има системност. Ако материалите използвани преди боята са паропропускливи, това означава, че задължително и боята трябва да е такава.

Category: Боя

Не! Екологичните продукти са само онези, които са удостоверени с Екологичният знак. Екологичните продукти са такива, които през целият си период на използването им замърсяват най-малко околната среда, отговарят на определените критерии за ефективност, издръжливост, обемност на разтворими и токсични вещества, които се контролират и удостоверяват с необходимите сертификати.
Екологично чистите бои съдържат минимално количество летливи органични съединения (ЛОС/VОС); по-малко от 1 mg / l. Те осигуряват голяма издръжливост на износване и не съдържат тежки метали, нито канцерогени, токсични вещества и консерванти. Тяхното качество се контролира от независим контролен орган.

Category: Боя

Декоративната мазилка обикновено се изпълнява от майстори. Но естествено за ентусиастите предлагаме леки за изработка материали. Ще са ви необходими грунд, основа, декоративан мазилка и инструменти: мече и четка и естествено много желание. ТУК ще намерите видеа с начините за полагане. Принципът е грундиране 1 слой, основа 2 слоя и декорация. В зависимо от продукта, декорацията може да се нанася на 1 или 2 ръце с четка или гъба. Преди да започнете каквото и да било на стената, направете мостра и експериментирайте смело. Ефектът, който най-много ви допада, можете да повторите на стената 🙂 Ако срешнете затруднения, свържете се с нас за напътствия 😉

Ако имате стара стена, уверете се, че повърхността е здрава. Ако има компрометирани участъци ги отстранете и направете необходимите корекции. Следващата стъпка е да се грундира. Внимателно спазвайте техническите изисквания за разреждане и времето необходимо за съхнене.
Отсечете с тиксо, ако е необходимо. След като изсъхне, преминете към боядиването. Разредете, следвайки препоръките на производителя. Отсечете с четка и започнете да разнасяте с валяк. Не оставяйте мечето да прескача, това означава, че няма достатъчно материал.

Грундът е необходим защото той от една страна осигурява спойката между стената и последващите слоева, а от друга заздравява повърхността на стената. Много често, особено при корекции по стените се ползват материали с различна абсорбция. Грундирането уеднаквява поемането на боя, което е един от факторите за добра покриваемост на боите и добра разходна норма. Изводът е, че една допълнителна ръка многократно подобрява постигнатия резултат.