Често задавани въпроси

Изборът на боя е изключително индивидуален. Трябва да се съобразите основно с личните си изисквания. Има няколко основни критерии: бюджет, качества на боята (миеща, дишаща…), краен ефект (гладкост и блясък) и качество на интериорния въздух. Ако имате малки деца, добре е да потърсите екологично чиста или хипоалергенна боя ниско съдържание на ЛОС, без формадехиди и с миещи свойства.

Category: Боя

Често ни задават въпроса какво означава дишаща боя и с какво е по-добра от останалите? Дишащата боя всъшност има свойството да пропуска парите. При избора на боя, била тя интериорна или външна е необходимо да има системност. Ако материалите използвани преди боята са паропропускливи, това означава, че задължително и боята трябва да е такава.

Category: Боя

Не! Екологичните продукти са само онези, които са удостоверени с Екологичният знак. Екологичните продукти са такива, които през целият си период на използването им замърсяват най-малко околната среда, отговарят на определените критерии за ефективност, издръжливост, обемност на разтворими и токсични вещества, които се контролират и удостоверяват с необходимите сертификати.
Екологично чистите бои съдържат минимално количество летливи органични съединения (ЛОС/VОС); по-малко от 1 mg / l. Те осигуряват голяма издръжливост на износване и не съдържат тежки метали, нито канцерогени, токсични вещества и консерванти. Тяхното качество се контролира от независим контролен орган.

Category: Боя

Ако имате стара стена, уверете се, че повърхността е здрава. Ако има компрометирани участъци ги отстранете и направете необходимите корекции. Следващата стъпка е да се грундира. Внимателно спазвайте техническите изисквания за разреждане и времето необходимо за съхнене.
Отсечете с тиксо, ако е необходимо. След като изсъхне, преминете към боядиването. Разредете, следвайки препоръките на производителя. Отсечете с четка и започнете да разнасяте с валяк. Не оставяйте мечето да прескача, това означава, че няма достатъчно материал.

Load More