Често задавани въпроси

Декоративната мазилка обикновено се изпълнява от майстори. Но естествено за ентусиастите предлагаме леки за изработка материали. Ще са ви необходими грунд, основа, декоративан мазилка и инструменти: мече и четка и естествено много желание. ТУК ще намерите видеа с начините за полагане. Принципът е грундиране 1 слой, основа 2 слоя и декорация. В зависимо от продукта, декорацията може да се нанася на 1 или 2 ръце с четка или гъба. Преди да започнете каквото и да било на стената, направете мостра и експериментирайте смело. Ефектът, който най-много ви допада, можете да повторите на стената 🙂 Ако срешнете затруднения, свържете се с нас за напътствия 😉

Ако имате стара стена, уверете се, че повърхността е здрава. Ако има компрометирани участъци ги отстранете и направете необходимите корекции. Следващата стъпка е да се грундира. Внимателно спазвайте техническите изисквания за разреждане и времето необходимо за съхнене.
Отсечете с тиксо, ако е необходимо. След като изсъхне, преминете към боядиването. Разредете, следвайки препоръките на производителя. Отсечете с четка и започнете да разнасяте с валяк. Не оставяйте мечето да прескача, това означава, че няма достатъчно материал.

Грундът е необходим защото той от една страна осигурява спойката между стената и последващите слоева, а от друга заздравява повърхността на стената. Много често, особено при корекции по стените се ползват материали с различна абсорбция. Грундирането уеднаквява поемането на боя, което е един от факторите за добра покриваемост на боите и добра разходна норма. Изводът е, че една допълнителна ръка многократно подобрява постигнатия резултат.

Load More