Изберете страница

 КАК СЕ  ОБРАЗУВА МРАМОРЪТ

Мраморът е скала, образуваща се в резултат на метаморфизъм на седиментни карбонатни скали, най-често варовик или доломит. Метаморфизмът причинява променлива рекристализация на оригиналните карбонатни минерални зърна. Получената мраморна скала обикновено се състои от преплетена мозайка от карбонатни кристали . Първичните седиментни текстури и структури на оригиналната карбонатна скала ( протолит ) обикновено са били модифицирани или унищожени.

Чистият бял мрамор е резултат от метаморфизъм на много чист ( беден на силикат ) варовик или доломитен протолит. Характерните завихряния и вени на много цветни разновидности на мрамор обикновено се дължат на различни минерални примеси като глина, тиня, пясък, железни оксиди или крем, които първоначално са присъствали като зърна или слоеве във варовика. Зеленото оцветяване често се дължи на серпентин, произтичащ от първоначално богат на магнезий варовик или доломит със силициеви примеси. Тези различни примеси са били мобилизирани и прекристализирани от интензивното налягане и топлината на метаморфизма.

 

Calacatta

Мраморът Calacatta е вид мрамор от Карара, регион на Тоскана, Италия. Мраморът Calacatta се отличав с еднороден цвят. Обикновено, колкото е по-бял, толкова по-скъп е мраморът. Характеристиката, която отличава мрамора Calacatta, е фината му жилката. Има различни цветови вариации и имена.

Въпреки че може да изглежда като италиански сорт, Calacatta Lincoln идва от Колорадо, САЩ. Той е кръстен на материала, използван за изграждането на Мемориалния център на Линкълн в началото на 1900 г. във Вашингтон, окръг Колумбия.

Calacatta Lincoln е бял калцитен мрамор. Бялата му основа е остъклена в опушени тонове. Вените са нестабилни и имат красив сив цвят, който понякога става сребрист.

Резервирайте място за Мастер клас за рисуван декоративен мрамор

🔥 Създаването на мрамора с AlexanderZahov – Decor МАСТЕР КЛАС ЗА ВЕНЕЦИАНСКИ РИСУВАН МРАМОР 🎨 на 16 ноември 2023. Можете да запазите своето място 🖌️ след авансово плащане. За повече информация, моля свържете се с нас на тел. 02 971 35858.