Живот без алергии

Живот без алергии

Човек прекарва около 90% времето си в затворени помещения в офиса, в училището, в къщи, в леглото… Обградени сме от композитни материали с високо съдържание лепила и др. Най-честите причинители на алергии са респираторните дразнители. Чистата среда без формалдехиди и ЛОС значително намалява рисковете от поява на алергии. Именно поради тази причита е важно решенията по отношение на най-голямата площ в интериора да е с мисъл за нашето здраве и това на децата ни.

За живот в чиста среда, San Marco разработи серия силикатни бои по технологият НУЛА емисии ЛОС, които регулирайки влажността предпазват от образуването на мухъл. Тази линия е особено подходяща за помещения, където децата прекарват по-голямата част от времето си.

ARUM е дишаща водна боя без мирис, характеризираща се с особена порьозност, която гарантира отлична пропускливост на водна пара и ниска влажност.

ARUM има не съдържа летливи съединения и е без добавен формалдехид и пластификатори, което го прави специфичен за интериорната живопис. Боята е дерматологично тествана и е хипоалергенна.

Неговата формулировка придава специфични характеристики като лекота на приложение, отлично покритие и висока белота.
Високата непрозрачност го прави подходящ за прилагане дори на повърхности с различни абсорбции.

ARUM, за разлика от традиционните бои на основата на водна дисперсия, не изисква дълги периоди на проветряване преди възстановяване на околната среда. 

ARUM  осигурява чистата среда, необходима за един здравословен начин на живот.

Нов магазин в София

Лидерът в производството и дистрибуцията на бои, декоративни мазилки и фасадни продукти SAN MARCO отвори новия си супер модерен магазин в София в индустриалната зона Военна рампа, на ул. Елов дол №25. На площ от 1000 м² в луксозна атмосфера ще откриете цялата продуктова гама на SAN MARCO GROUP – Италия. Търговското хале е изградено съгласно съвремените тенденции с висока енергийна ефективност. Осветлението в целия обект е светодиодно и програмируемо, с много ниска консумация на енергия. Обектът разполага и с безплатен паркинг за клиентите си.

Дизайнът е изцяло подчинен на актуалните трендове в интериора. Предтсавено е многообразие от декоративни ефекти изпълнени с различни техники на нанасяне съчетани умело.

При нас ще получите пълно съдействие и подкрепа за вашите ремонтни дейности.

Заповядайте от понеделник до петък от 8:30 до 18:00

Не можем да Ви отървем от мухите, но пък от формалдехидите, можем.

Представяме на вашето внимание новата силикатна боя на SAN MARCO SILDOMUS SANA. С какво е толкова специална новата разработка?  За съвременният начин на живот са характерни композитните материали ( всякакви пластмаси, ПДЧ-та и др.) Освен че е екологично чиста, това е боя, която има свойството да улавя формадехидите, които са навсякъде около нас и да ги преобразува в безврени компоненти. По този начин ние си осигуряваме качество на въздуха клас А+ и високо ниво на конфорт на живот.  SILDOMUS SANA регулира и влажността в помещението и е 100% дишаща. Формулата намалява и емисиите на въглероден диоксид, като по този начин предпазва от алергии.

SILDOMUS SANA осигурява клас на вътрешния въздух А+.

Технологиите и ние

                  ЕРАТА НА НОВАТА РЕАЛНОСТ В ЛУКСОЗНОТО ПРОЕКТИРАНЕ

Новата реалност предствлява неразделна часткакто от съвремнната архитектура, така и от модерния интериорен дизайн. BIM, виртуалната реалност, наред с 3D технологии и добавената реалност създават напълно нов подход по отношение на изборите и изпълнението на проектите.

San Marco Group следи необходимостите на професионално ангажираните в проектирането и изпълнението. За да улесним работата, ние имаме разработени необходимите карти за една фоторелистична визуализация на всички декоративни материали. 

GO. COLOR by San Marco

Искал ли си някога, някой просто да ти обясни как да съчетаеш синьото. Да… При всеки нов ремонт. Колко би било добре да имаш помощ от приятел. Е, вече помощта е налице – GO. COLOR. Уникална апликация, която скенира цветовете и след избора на един основен, препоръчва най-актуалните съчетания в контрасна или монохромна цветова схема. И когато изборът се сведе до 2 е много лесно.

Свалете безплатно приложението GO. COLOR 
Инсталирайте на вашия телефон. Отворете апликацията и насочете камерата към снимката с цветове. Изчакайте приложението да зареди цветовата палитра и изберете цвят. Можете да доближите телефона си, за да видите номера, които сте избрали. Селектирайте цвета и апликацията ще зареди подходящите цветове за комбинация. Естествено не е задължително да се съобразите с избора на „редактора“, но така или иначе получавате насока в която можете да развихрите въображението си :))).

Дизайнерите отговарят

ИНТЕРЕСНО:

Какво са цветовете? Цветовете представляват вълни с различна дължина. В зависимост текстурата си предмети от обкръжаващата ни среда поемат част от тези вълни, а окото разпознава вълната която се отразява. Т.е. розата е червена, защото не поглъща червения цвят. Интересно, нали? 

Най-общо  в теорията за цветовете се разглеждат 3 първични цвята: жълт, червен и син. От  тяхното смесване се получават вторичните цветове и т.н. Цветовете също така имат нюанси:

Тълковен речник

мн. нюанси, (два) нюанса, м.
1. Лек преход в цвят, мисъл, тон; отсянка.
2. Слабо различие, тънкост.
По този начин се образуват множество различни цветове, чието комбиниране е задача с повишена трудност. И тук обаче имаме методи. На помощ идват цветовите схеми. Ако искатеда постигнете контраст използвайте двата противоположни цвята от колелото. Ако предпочите монохромните съчетания, изберете цвят и използвайте неговите тоналности.

И не забравяйте, че всеки избор е плод на личната представа за естетика и красота. Когато човек знае какво иска, и най-безумните съчетания на цветове носят на създателя наслада и удовлетворение!

Фирмена етика

Сан Марко признава като основен принцип зачитането на законите, правилата и разпоредбите, прилагани във всички страни, в които работи, и принципите и процедурите, свързани с тази цел.

В това отношение Дружеството се ангажира да реализира Система за управление на здравето и безопасността на работното място (OHSMS) като част от своята работна организация за защита на безопасността на работниците, по силата на което има задължение за:

 • спазват действащото законодателство за безопасност и здраве при работа;
 • разпространяват информация за рисковете за всички работници и непрекъснато поддържат обучението си с конкретно позоваване на изпълняваната задача;
 • осигуряват консултации, участие и информираност на работниците, също и чрез представителя на работниците за безопасността, по отношение на аспектите на безопасността и здравето на работното място;
 • разработване и внедряване на производствени процеси и дейности с критерии, които могат да предотвратят евентуални инциденти, защита на безопасността и здравето на работниците и населението, като за целта използват най-добрите налични на пазара техники;

Дружеството също така е решило да приеме Етичен кодекс за действителност в съответствие с разпоредбите на Законодателен декрет №. 8 юни 2001, n. 231. Законът не изисква от дружествата задължението да създадат този инструмент, но Colorificio San Marco решава да формализира и да споделя набор от ценности, етични принципи и правила за поведение, които са в основата на неговото действие.

Етичният кодекс, уреждащ административната отговорност на субектите в резултат на извършване на престъпление или административно нарушение.

Чрез четене на етичния кодекс се появяват всички ценности, върху които трябва да се основава работата на Дружеството:

 • Духът на сътрудничество като начин, по който може да се постигне вътрешно сближаване и създаване на среда, основана на принципите на равенство и взаимно уважение.
 • Принципът на заслуги, чрез който заплаща на служителите си оценка на професионализма, опита и способността за постигане на поставените цели при стриктно спазване на закона на същото.
 • Преследване на собствените си икономически, социални и производствени цели в съответствие със закона, справедливост и прозрачност на действията.
 • Защитата и разпространението на ценности като меритокрация, лоялност, професионализъм, отдаденост, дух на сътрудничество.

Мисия

 • позиционира се като една от първите компании в Италия в областта на системата за покритие на професионални сгради по отношение на пазарен дял, качество на продукта и териториално покритие;
 • разработване на иновативни, технологично напреднали, екологично чисти продукти;
 • укрепване на отношенията с италиански и чуждестранни клиенти чрез предоставяне на квалифицирани професионални услуги;
 • представляват по отношение на бизнес етиката и социалната отговорност важна референция за служителите, клиентите, доставчиците и всички заинтересовани страни;
 • насърчаване на културата на възстановяване на сградите и стойността на Made in Italy в света.

Мухъл … ужас

Един от най-често срещаните проблеми в нашето ежедневие е МУХЪЛЪТ! Той представлява както естетическо несъвършенство, така и заплаха за здравето на обитателите. Наличието на плесен и гъби може да предизвика сериозни дихателни проблеми и алерии.

Основната опасност за здравето при наличие на мухъл или плесен вкъщи идва от вдишването на спорите, с които гъбичките се размножават. Такива спори се разнасят из въздуха непрекъснато, но въздухът вкъщи може да се насити с тях до опасно високи концентрации, ако мухълът не се отстранява своевременно. Навлизането на тези спори по въздухоносните пътищa може да обостри или отключи различни заболявания. Най-податливи на тях са хора, страдащи от астма, синузити или други хронични респираторни заболявания. Спорите на мухъла обаче са потенциално опасни и за напълно здрави хора и може да провокират различни оплаквания.

Алергии
Продължителното излагане на спорите на мухъла може да отключи алергични реакции, проявяващи се с хрема, зачервяване, сърбеж и сълзене на очите, кашлица или кожни обриви. Последствията са същите като тези, които отключва поленът при хората, алергични към него. Диагностицирането на причината за алергиите е трудно и наличието на мухъл вкъщи винаги трябва да се има предвид като причина за нетипични алергични реакции.

Астма
Обострянето на астмата е сред най-честите последствия от развитието на мухъл вкъщи и продължителното излагане на въздух, наситен със спорите му. Не само полените, но и мухълът у дома е сред основните причини за зачестяване на астматичните пристъпи през пролетта.

Инфекции
Хората с отслабен имунитет и тези, преболедували по-тежко през зимата, също са сред потенциалните потърпевши от действието на домашния мухъл. При тях се повишава рискът от развитие на белодробна аспергилоза след навлизане на мухълови спори по-дълбоко в дихателните пътища. Това е сериозно инфекциозно заболяване, коеот изисква продължително лечение.

Интоксикации
Освен спорите опасност при развитие на мухгъл вкъщи създават и т.нар. микотоксини. Редовното им вдишване или попадане върху кожата може да доведе до реакции на интоксикация, засягайки различни метаболитни процеси в организма. Добрата новина е, че микотоксините оказват опасно влияния само в много високи дози, каквито рядко може да се установят вследствие на домашния мухъл. Все пак, добре е той да се отстранява своевременно.

Мухълът по стените оцелява и при ниски, и при високи температури във влажните помещения у дома. Затова най-често мухлясват стените на банята и кухнята, както и мазетата и гаражите. Макар здравните последствия от вдишването на мухъла и неговите спори да са по-често временни, добре е по-влажните помещения вкъщи да се проветряват, освежават и почистват редовно, за да се елиминира напълно рискът от подобни последствия.

Задълбоченото изследване на San Marco за мухъла доведе до зключението, че не е достатъчно само визуалното премахване на гъбите. За да спечелим бробата с мухъла ние изследвахме причините и условията за неговата поява. Най-общо за появата на мухъл е необходимо да съвпаднат четирите фактора, а именно температура на стената, температура на въздуха, влажност на стената и влажност на въздуха. Вариантите за разрешаване на проблема, които предлагаме са химичен или физичен.

ТРИ продукта за ЕДНО ТРАЙНО решение.

Тристепенната система на  San Marco за елиминирането и превенцията на от повторна поява ще осигури една наистина здравословна среда. Как работи? Повърхностния мухъл се отсранява посредством детергент, който остранява повърхностните наслоявания на мухъл и водорасли. Активната съставка е хлор. Продуктът еподходящ както за интериора, така и за екстериора. След третиране с Combat 222 се нанася Combat 333 – предназначен за дълбоко почистване на корените на гъбата. Наличен е в различни расзфасоки. Третата стъпка е добавянето на Combat 444 към боята, което не позволява повторната му поява.

Вторият метод е на чисто физична основа. Нарушаването баланса на един от четирите фактора не позволява създаването на подходяща среда за развитие на мухъл. Това се постига със специално разработената атермична боя на SAN MARCO Superconfort. Боята е за интериорно приложение с много нисък коефициент за топлинен пренос. Благодарение на добавка от кухи стъклени микрокристали, SUPERCONFORT предпазва образуването на конденс в помещенията. Особено подходяща за кухни, бани, перални помещения, мазета, автомивки, пекарни. Постига се по-добра термична изолация, не позволява развитие на плесени и образуване на конденз, причиняван от разликата в температурата на въздуха в помещението и тази на стената. Бо